Brže vašem klijentu

Background Image

Preparat „GORA-MEL“ – lečenje upalnih procesa na koži

Preparat „GORA-MEL“ pomaže u lečnju:  suvog ekcemnog procesa, hemoroide, bubuljice – akne, sinuse…

MEHMED DRDA  044 / 937 – 732

Preparat „GORA-MEL“ deluje na brojne zapaljenske procese na koži i dubini tkiva pa stoga pomaže kod lečenja upalnih procesa na koži i u dubini:

1. Suvi ekcemni proces 12. Sinusi
2. Hemoroidi 13. Zapaljenje – upala krajnika
3. Spoljnl čir 14. Grčevi u nogama
4. Bubuljice – akne 15. Otok vena i zapaljenja perifernih krvnih sudova – tromboza
5. Kurje oko 16. Vodene bolesti – protiv povraćanja
6. Herpes 17. Ujeda insekata
7. Psiho psorijaze 18. Kod bolnih fizičkih povreda – podliva
8. Reuma 19.Lećenje rana nakon birurških zahvata
9. Upalo zglobova – artritis 20. Bolovi 1 otoci zuba. uva i nosa
10. Išijas 21.Celulit
11. Bronhitis

Od karaktera boiesti akutnih ili hroničnih procesa zavisi i način tretmana „GORA-MEL“  Kod akutnih početnih stanja bolesti, najžešće, je potreban jedan ili više tretmana „GORA-MEL“. Dok kod hroničnih stanja bolesti potrebno je duže sistematsko korišcenje „GORA-MEL“ Stoga ču navesti način primene kako akutnih tako i hroničnih gore navedenih stanja. Mazanjem melemom po pravilu, treba da je izraženije od premaza pomadom.

 1. Suvi (ekcemni) procesi – površinu ekcema tretirati dva puta u toku dana, naveče i ujutru premazom koji je nešto izraženiji od tretiranja pomadom. Ukoliko je ekcem otvorena rana, do epitilizacije (zatvaranja rane ekcem se ne sme kvasiti vodom).
 2. Hemoroidi – posle prvog tretmana hemoroida, oseti se kvalitetno poboljšanje. Stoga je potrebno dva ili tri puta u toku dana mazati hemoroide tako što čete pre novog mazanja, toalet papirom otkloniti raniji premaz.
 3. Spoljašnji čir – ukoliko se na vreme uoči nastajanje čira, jedan ili dva premaza su dovoljni da se čir povuče. Stanje kada čir stvori “belu kapu” treba tretirati tako što će se melem naneti na čir gazorn. Zamenu gaze vršiti po potrebi. U početku više puta u toku dana.
 4. Bubuljice (akne) – kod osoba mlađeg doba, puberteta, već kod nekoliko tretmana preparatom vidni su rezultati. Početak tretmana je sledeći:
 • Uveće se lice opere toplom vodom i sapunicom. Lice se dobro osuši. Suvo lice se lagano šakama izmasira oko 2 minuta potom se melem nanese po ćelom licu, odnosno delu lica stvarajući tako utisak kao da se stanje pogoršava. Naravno, to je početak čišćenja.
 • Ujutru se, bez pranja lica doda preparat u tanjem sloju. Uveče se postupak ponavlja. Lice se sada dva puta pere sapunom i toplom vodom i uvek dobro osuši, masira t maže. Kod akni starijih osoba tretiranje je identično stim što tretman duže traje a potrebne su dodatne mere. Potrebno je iz ishrane izbaciti životinjsku mast, unošenje šećera, hranu sa roštilja, čokoladu. A kao meru dodatnog tretmana što više piti vode.
 1. Kurje oko – kurje oko se tretira jednom ili dva puta u toku dana, obavezno pre spavanja. Bol nestaje za dan dva. Tretman nastaviti do zadovoljavajućeg stanja. Tvrđi deo kože lagano odstraniti.
 2. Herpes – uočiti moguću pojavu herpesnog stanja i tretiranje „GORA-MEL“ -om znači sigurnu preventivu od pojave kraste. Ukoliko se, pak pojave manifestacije herpesa tretiranje preparatom rane brzo započeti.
 3. Psiho psorijaze
 4. Reuma – otekla i bolna reumatićna mesta se više puta u toku dana, dva tri puta, mažu preparatom. Pre svakog drugog mazanja potrebno je prethodni piemaz, salvetom ili suvom krpom, dobro očistiti.
 5. Upala zglobova – reumatoidni artritis – kod bolesti upale zglobova potrebno je sistematično i strpljivo lečenje. Sva upala mesta, po celoj površini zgloba, potrebno je tretirati tri puta u toku dana. Pre svakog novog premaza potrebno je, salvetom ili suvom krpom, dobro očistiti prethodni premaz. Kada se otoci sa zglobova povuku pojavljuju se bolovi zbog dugog ukočenja zglobova. Stoga preporučuje se istovremeno i primena fizikalne terapije a tretman mazanjem se nastavlja.
 6. Išijas – pojavni oblik išijasa su bolovi u krsnom delu. Koda se interveniše, potrebno je, jedno ili dva mazanja krsnog dela i bolovi se povuku. Ako se to propusti bol se preseli u butinu ili nogu, a onda je potrebno srpljivo tretiranje krsnog dela više puta u toku dana (tri puta). Vreme izlečenja duže traje, a ponekad je potrebno vreme koje je prošlo od pojave bola.
 7. Bronhitis – se ledi slično reumi i išijasu, stim što se premaz nanosi u predelu bronhije pa nayiše. U zavisnosti da lije stanje akutno ili hronično bolest se kraće ili duže tretira.
 8. Sinusi – premaz se nanosi u predelu nosa i čelnog dela. Nakon prvog premaza karakteristični bolovi glave prestaju. Dalji tretman je sličan kao kod upale zglobova.
 9. Za pa ljenje (upala) krajnika – kod akutnog stanja gde se pored bola javlja i visoka temperatura melem se spolja nanosi u predelu krajnika i žirom grla. Temperatura i bolovi se po pravilu povlače, a stanje se vidno poboljšava. Kod hroničnih stanja tretiranje se vri 3 do 4 puta u toku dana.
 10. Grčevi u nogama – na mestu pojave grča nanosi se „GORA-MEL“ dva do tri puta u tok dana. Pre svakog, sledećeg premaza prethodno očistiti prethodni premaz.
 11. Otok vena i zapaljen je perifernih krvnih sudova (tromboza) – tretman je isti kao i kod grčeva u nogama.
 12. Vodene bolesti (protiv povraćanja) – pre polaska na put premazati vratni deo po ćelom obimu. Ukoliko ptilovannje duže traje, mazanje se ponavlja nakon tri sata stim sto se prvi premaz otkloni suvom krpom ili salvetom.
 13. Ujeda insekata – odmah nakon ujeda insekta (komarac, pčela, osa, pauk, stršljen i drugi) potrebno je premazati mesto ujeda Upalni proces se blokira tako da se posle 5 minuta mesto ujeda ne uočava. Ukoliko ste iznenada uočili pojavu otoka na bilo kom delu tela a sumnja se daje nastao od ujeda insekta ili nečeg sličnog, preporučujemo da oteklo mesto u čirem predelu otoka premažete preparatom I- „GORA-MEL“ jednom ili više puta u razmaku od po 2 sata (tako što bi se, pre novog mazanja otklonio, suvom krpom ili salvetom, prethodni premaz. Nanošenje mora biti više od sloja kada se nanosi pomada.
 14. Kod bolnih fizičkih povreda (podliv) – tretman je isti kao i koj ujeda insekta.
 15. Lečenje rana nakon hirurčkih zahvata
 16. Bolovi i otoci zuba, uva i nosa – na mesto gde je bol, prilikom dodira prstom, najizraženiji, naneti preparat „GORA-MEL“. Kod početnih upalnih stanja često je i jedan premaz dovoljan. Kod oteklih procesa melem se u toku dana više puta nanosi. Efekat je po pravilu, uvek jači od tretmana antibioticima. Melem efikasno deluje i nakon hirurškog zahvata – vađenje zuba, gde se bol brzo povlaci a dejstvo anestezije brzo nestaje„GORA-MEL“ efikasno deluje i kod drugih bolnih povreda i podlivnih procesa kako i kod brzog povlačenja otoka kao posledica fizičke povrede.

21. Celulit

Naručite na: 044 / 937 – 732

MEHMED DRDA