Brže vašem klijentu

Background Image

Poziv za prikupljanje starih fotografija sa motivima Nibet muzike

NVO “Katedra slobodnog uma” uz podršku Opštinskih direktorijata za kulturu i turizam Prizrena sprovodi projekat “Priča o Nibet muzičarima/ Panorama Prizrena uz Nibet muziku”.

Polazeći od činjenice da Nibet muzika/muzika na goču i zurli, pripada svim zajednicama koje žive u Prizrenu i okolini, KSU će prikupiti stare fotografije sa motivima Nibet muzike. Prikupit će se i priče o slavnim Nibet muzičarima sa ovih prostora i snimiti dokumentarni film. Sve u cilju promovisanja i afirmacije tradicionalne kulture i kulturnog turizma našeg grada.

Finalni oblik aktivnosti projekata će biti izrada elektronskog kataloga sa fotografijama, izložba fotografija i promocija dokumentarnog filma sa pričama o Nibet muzičarima.

Stoga NVO “Katedra slobodnog uma” poziva građane da šalju stare fotografije i svoje priče o Nibet muzičarima. Fotografije će biti uvrštene u katalog fotografija a priče će poslužiti za snimanje dokumentarnog filma.

Najljepša fotografija će biti novčano nagrađena.

Svoje fotografije i priče šaljite na e-mail : katedra_uma@hotmail.com ili na Facebook messenger https://www.facebook.com/Nibet-fest-883887251670893/inbox