U prostorijama Instituta Yunus Emre u Prizrenu održana je promocija Albansko-Bosanskog poslovnog rječnika.
Rječnik je proizvod projekta “Poslovna korespondencija” u realizaciji NVO “Katedra slobodnog uma” podržanog od strane Kancelarije povjerenika za jezike/ Kancelarije premijera Republike Kosova.

Skup je otvorio koordinator projekta Masar Šašivari. Istakao je dao je rječnik jedan od alata za uspješnu korespondenciju poslovnih ljudi koji imaju poteškoća prilikom komunikacije sa poslovnim parterima na albanskom jeziku. Pored štampane verzije rječnika izrađena je i elektronska forma koja je sadržajnija. Elektronska verzija rječnika se može naći na Web partalu biznisinfo.net.

O utiscima i ocjeni rječnika je govorio ekonomista sa velikim iskustvom Xhemal Sezallari. Istakao je da je ovaj rječnik osvježenje u poslovnom okruženju.
Iskustvo u radu na kreiranju rječnika je preneo jedan od autora rječnika Tasim Šašivari. Ovo je dio predgovora autora:
Još je stari Seneka rekao da: „Nije da se mi ne usuđujemo zato što su neke stvari teške, već su one teške zato što se mi ne usuđujemo“.

Mi smo se usudili i kao rezultat toga je ovaj rječnik koji će se odštampati a za naše korisnike imamo i elektronske trojezične privredne leksikone i ekonomske definicije koji mogu biti od koristi svakome koji ulazi u savremeni poslovni svijet. “

Katedra slobodnog uma