Brže vašem klijentu

Background Image

Intervju “04 Band”  – učesnik Nibet Festa 2018 

04 Band : forma, ritam i kombinacija muzike sa različitim performansama su elementi koje nas razlikuju od ostalih sastava.

04 Band je akustička formacija koju čine Hysen Kafexhiu vokal i bass, Miran Ferati kajon, Uliks Hoxhaj gitare i Jeronim Susuri solo gitara. Bend nastaje 2015. godine svira u Albaniji, Kosovu i Crnoj Gori. Tokom ovih godina nastupa na nekoliko festivala, kulturnim manifestacijama, privatnim zabavama i u zadnje vrijeme i na familijarnim svečanostima. Muziku koju izvodi je širokog spektra od roka, starogradske muzike, zabavne do narodne sve to u akustičkoj verziji.
Smatramo da je šarm benda da se tokom interpretacije veoma dobro interaktivno komunicira sa publikom.  

NF: Vi uglavnom svirate rock muziku ali ste podjednako dobri i u etno muzici, dali je vaša izvedba etno muzike potreba tržišta ili je nešto drugo u pitanju? 

Da, mi u glavom izvodimo rock muziku tamo gdje se traži ovaj žanr, ali smo podjednako smo dobri i u etno muzici. U suštini koncept grupe je da sviramo muziku za publiku koja je prisutna ne ograničavajući se na jedan žanr, da zajedno uživamo i na kraju naravno novčana nadoknada kao dodatni motivirajući faktor za posao koji obavljamo.

NF: Postoje li i drugi uspješni bendovi na Kosovu koji sviraju etno-rock muziku?  

Bez diskusije mislimo da postoje dobri sastavi koji sviraju rok, etno i sl. ali forma, ritam i kombinacija muzike sa različitim performansama su elementi koje nas razlikuju od ostalih sastava.  

NF: Recite nam nešto više o muzičkoj sceni u našem gradu i na Kosovu. 

U poređenju sa zemljama u regiji sa uslovima i mogućosti koje imaju, mislim da kao mi u Prizrenu kao i u cijeloj zemlji, muzičari i umjetnici daju više nego kolege u regiji. Prizren je poseban prvo kao grad kulture, historije, suživota tako da svirate u ovom gradu je osobito zadovoljstvo. Pored ostalog u Prizrenu se održavaju mnogi sadržajni festivali koji imaju veliki nacionalni i međunarodni značaj.  

NF: Vi prvi put nastupate na NIbet Festu, šta očekujete od vašeg nastupa? 

Na koncertu NIbet Festa kao bend očekujemo da naši slušaoci dožive što prijatnije trenutke uz muziku koju izvodimo.  

Nibet Fest 2108