Brže vašem klijentu

Background Image

Kosovska ambasada u Njemačkoj obavještava građane kako da postupaju u slučaju da im istekne viza

Ambasada Kosova u Berlinu je saopštila u petak da građani Kosova koji su u Njemačkoj sa Schengen vizom ili drugim vrstama vize i kojima je u međuvremenu istekao rok ne moraju se pojavljivati ​​u ambasadi ili konzulatu u Berlinu, Minhenu, Stuttgartu, Frankfurtu. , Düsseldorfu, Hamburgu.

“Na osnovu odluke Ministarstva unutrašnjih poslova Njemačke, građani Kosova koji se nalaze u Njemačkoj i kojima je istekao rok ili im je istekla viza, trebaju se javiti putem e-maila, telefona ili lično u Matičnom uredu gdje su registrirani u Njemačkoj i tamo će podnijeti zahtjev za produženje vize, koju će lokalne njemačke vlasti produžiti zbog posljedica Covid-19. Ako su te njemačke lokalne kancelarije zatvorene – ne rade sa strankama, zahtev treba podnijeti putem e-maila “, piše u saopštenju Ambasade.

Ambasada je takođe pozvala građane da budu strpljivi u pogledu organizovanog povratka na Kosovo.

„Pozivamo sve registrovane građane za povratak na Kosovo da više puta ne zovu i javljaju se za isti zahtev. Liste se redovno ažuriraju i prosleđuju Prištini gde se i organizuje povratak “, piše u postu na Facebooku.

Izvor: Koha.net